کشتی نوح
کشتی نوح با ترجمه فارسی: این کتاب در پنجم اکتبر ۱۹۰۲ به چاپ رسید. نام دوم این کتاب دعوتالایمان و نام سوم تقویتالایمان است. روی سر برگ این کتاب این عبارت مکتوب است:’’رسالۀ آسمانی که در ارتباط با طاعون برای جماعت خویش نوشته شدهاست.‘‘ سپس دو بیت زیر نیز مسطور است:
جهان را دل ازین طاعون دو نیم است
نه این طاعون که طوفان عظیم است
بیا بشتاب سوی کشتی ما
که این کشتی ازان رب علیم است
در ششم فوریه ۱۸۸۹م حضرت امام مهدی و مسیح موعود علیه السلام میفرمایند که ’’در خواب دیدم که فرشتگان خداوند متعال در نقاط مختلف پنجاب درختان سیاه رنگی را میکارند. این درختان بینهایت زشت و سیاه رنگ و ترسناک و کوچک بودند. از کسانی که داشتند این درختان را میکاشتند، پرسیدم که این چه نوعی درخت است؟ در پاسخ گفتند: اینها درخت طاعون است که به زودی در کشور شیوع پیدا خواهد کرد. این امر بر من مشتبه ماند و ندانستم که وی زمان شیوع بیماری را در زمستان سال آینده یا زمستان سال دوم عنوان کرد. اما به هر حال منظرهٔ بسیار وحشتناکی بود که دیدم.‘‘ سپس آنحضرت فرمودند که خداوند پیش از این نیز دربارهٔ شیوع بیماری طاعون به وی وحی فرموده بود:
إن الله لا يغير ما بقوم حتى يغيروا ما بأنفسهم انه اوی القریة
«تذکره صفحه ۲۶۱ چاپ چهارم»
مطابق این پیشگویی، بیماری طاعون در پنجاب شیوع پیدا کرد و در ماه اکتبر سال ۱۹۰۲ هنگامی که شیوع طاعون به اوج خود رسید، دولت در سطح بسیار گسترده شروع به واکسیناسیون طاعون کرد و در قالب گفتار و نوشتار اعلام نمود که واکسینه کردن بر هر فردی ضروری است اما حضرت امام مهدی و مسیح موعود علیه السلام این کشتی «واکسیناسیون را نپذیرفتند و در ۵ اکتبر رسالهای تحت عنوان چاپ نمودند و در آن از اقدامات دولت برای جلوگیری از شیوع» نوح طاعون قدردانی نمودند و درمورد خود و جماعتشان فرمودند که ’’هیچ شکی نیست که تا به حال بزرگترین و بهترین تدبیری که به فکر دولت رسیده، این است که همه واکسینه شوند. نمیتوانیم مفید بودن آن را انکار کنیم. به لحاظ رعایت اسباب بر تمامی مردم لازم است که با پیگیری آن دولت را از نگرانیای که بابت جانشان دارد، رها سازند. ولی ما با تمام ادب و احترام، به ساحت این دولت نیکوکار عرض میکنیم که اگر دلیل آسمانی مانع مان نبود، از اولین کسانی میبودیم که واکسن استعمال میکردند. آن مانع و دلیل آسمانی این است که خداوند میخواهد در این برهه از زمان نشانهای از رحمت الهی را به انسانها نشان دهد. بنابراین، خداوند متعال خطاب به من فرمود: تو و شخصی که داخل خانهات باشد و با پیروی کامل و اطاعت و تقوای واقعی، در تو محو شود، از طاعون در امان خواهید ماند. در این آخرین ایام، این از نشانههای خداوند متعال خواهد بود تا تفاوت بین اقوام و ملتها را عیان سازد. آن کسی که کاملاً از تو پیروی نکند، از تو نیست و نگران و دلگیرش نباش. این حکم الهی است که به موجب آن، واکسیناسیون را برای خودم و کسانی که در خانهام زندگی میکنند، ضروری [نمیدانیم…] کشتی نوح صفحه ۲ و سپس فرمودند: ’’چنانچه اینگونه سوال شود که چه تعالیمی است که پایبندی کامل آن، میتواند مایه نجات از طاعون شود، در پاسخ، به طور مختصر چند سطر از تعالیم را به صورت ذیل مینویسم…‘‘ پس از آن، حضرت اقدس علیه الصلوة و السلام آن تعالیم را نوشتند. این تعالیم آنقدر عالی است که اگر تمام اعضای جماعتمان به آن عمل کنند، میتواند یک انقلاب عظیم معنوی در جهان پدیدار شود.
Noah’s Ark Persian Translation: An Invitation to Faith
by Hazrat Mirza Ghulam Ahmad, The Promised Messiah and Mahdi(as)
From 1896 to 1914 the plague ravaged British India, and more particularly, the province of Punjab. During these perilous times, as towns and cities were devoured, the British government undertook efforts to save the people from this pandemic through inoculation. It was in this backdrop that Mirza Ghulam Ahmad of Qadian penned Noah’s Ark in 1902. In it the author elaborates the essence of his teachings and states that those who sincerely follow its tenets would be saved miraculously from the onslaughts of this epidemic, even without inoculation. This was a prophecy vouchsafed to him by God. History testifies to the magnificent fulfilment of this prophecy.
The book Noah’s Ark shines as a beacon of hope not only for the people of the past, but also now and shall continue to grant salvation to the world in all ages. It is a book that stands as one of the most influential works of the Promised Messiah and Mahdi, and continues to transform lives even today.